söndag 17 mars 2013

Sjuksängsvirkning

Beulah i sjukbädden

Long time no see...
Jag har varit sjuk och sådär, ni vet en av de här hemska influensorna som vandrar runt i landet och däckar folk åt höger och vänster. Man skulle ju kunna tycka att jag har gjort min "influensa- tjänstgöring" nu, jag har redan varit sänkt en gång den här våren (?) men tydligen inte. Nåja.

Det går ju att överleva, man får en del stickat iallafall även om hostattacker är livsfarliga när det gäller att tappa maskor. Och skrämma katter! Amelia tycker att jag är läskigare än dammsugaren just nu, tydligen så låter jag helt "fel" och när halsen börjar skrälla igång så flyger hon till andra sidan rummet snabbt som en vessla.

Bröllopsfilten har gått framåt, men står nu stilla. Jag kan inte bestämma mig för om den är tillräckligt stor och jag borde börja montera ihop den, eller om det helt enkelt behövs ett par blommor till. Och om det behövs ett par blommor till så behöver jag mer rosa och marinblått garn.
Som jag köpte i Uppsala på Yll o Tyll. Ett garn som inte verkar gå att uppbringa i hela stora hufvudstaden. Merde! För tillfället är den ca 90* 130 enligt utläggningen på bilden, och jag tycker det kanske är liiiite lite. Det kommer ju på mer när man virkar ihop den och sådär, men jag tror ändå att den behöver fler blommor.
Ja, ni hör ju vart det barkar.
Jag funderar också över hålen/groparna i sidorna. Efter lite runtspanande på Ravelry har jag konstaterat att det egentligen finns tre sätt att lösa det på. Ett är att "virka igen" hålen men enfärgat, helst då samma som kanten. Ett annat är att helt enkelt låta filten ha lite pusselform. Och det tredje är att några har gjort halva blommor och satt i hålen. Jag lutar åt det, av rent estetiska skäl...

Och ingen har väl missat att det finns en ny podcast på Svenska? Woop Woop! http://stickwithuspodcast.blogspot.se/?m=1

Men det får gärna bli vår och varmt nu. 2 kommentarer:

  1. Vilken tur att du orkar skriva lite - hade def missat den nya podden! Å, och filten är skitsnygg. Krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag jobbar på det, det känns som att hela världen är superförkyld nu, vart man än vänder sig är folk risiga... :/

    SvaraRadera