tisdag 5 februari 2013

The Dreaded Frogpond

Den må se ofarlig ut på utsidan, men i den döljer sig oanade dimensioner av fasa...

Jag tog itu med min så kallade Frogpond a.k.a korg för medvetet bortglömda projekt idag. Igen. Den behöver rensas med jämna mellanrum för att inte utveckla eget medvetande och börja kräva veckopeng.

Jag är riktigt stolt. Den största belöningen är att jag numera har en färdig kofta som jag stickade NÄSTAN klar för sisådär två år sen eller nåt och sen fick för mig att det vore jättefint med ett broderi på ryggen. Som aldrig blev klart. Inte fick den knappar heller. Det riktigt sura med det här är att den är supersnygg och att jag verkligen älskade den hur mycket som helst, så det är ju två år när jag inte har kunnat använda en underbar kofta.
Idag sprättade jag hårt och besinningslöst upp broderiet och sydde på små band så att jag kan knyta ihop den. Nu är det koftan och jag.

Jag hittade också det senaste försöket till att göra något av ett av mina favoritgarner som också är ett av mina stora problembarn. Jag har försökt SÅ många månger att få det att bli något fint, och det är inte ens en knepigt "konsistens", men det blir bara aldrig bra... Jag repade upp igen...

Och trassel. Som blev löst och tillbakastoppat i garnlådan.


Och nåt annat som skulle bli nåt. Som jag inte vet vad jag ska göra av. (Hjälp? Förslag?)

Jag kan för övrigt meddela att jag insåg mig besegrad (insåg mina begränsningar?) av Dream Stripes igår kväll och gav upp och gick och la mig med 8 varv kvar att sticka. Med tanke på att man stickar den och ökar hela tiden så att de sista varven är rätt dryga och långa så känns det inte så farligt. Den är klar till slut iallafall och är nu på blockning.
Om någon tittar på den och tänker "hmmm, det där ser bekant ut..." så är det för att det gör det. Scrolla upp och titta på koftan. Sjalen är stickad av resterna från den, och den var inte många meter över. Det blå garnet tog helt slut, så jag fick maska av med svart. Vilket blev rätt snyggt så jag är nöjd.
Åååh, vad jag vill ha en sån där pusselmatta!
2 kommentarer:

  1. Oj så mycket fint! Liggunderlag fugerar också bra. Fast pussel kan man ju ändra formen på så den passar till sjalar!

    SvaraRadera
  2. Men liggunderlag rullar väl ihop sig? Man kanske kan ställa lite tyngder iofs... Och så är de ju oftast inte så breda?

    SvaraRadera