torsdag 28 februari 2013

Stickcafé


Jag var ju iväg på Nordiska Museéts stickcafé igår och det var precis lika mysigt som vanligt. Jag träffade gamla bekanta och nya bekanta och hade med mig bekanta som aldrig hade varit där innan men som trivdes utmärkt. Det är alltid spännande att se hur folk man kanske inte träffar annat än just då, just med biten "Vad gör du just nu och hur långt har du kommit på det där du jobbade på förra gången vi sågs?"

Jag kunde såklart inte bestämma mig för vilket projekt jag skulle ta med mig utan kom genom dörren med inte mindre än tre (!). Det slutade med att jag på plats insåg mina begränsningar vad det gällde Lonely tree sjalen och roligheten i att sticka spetsmönster från mobilen i sociala sammanhang och startade upp ytterligare ett par Great Weekend Mitts istället.

En liten paj på gång, med blad och blåbär!
Någon hade med sig det här mycket spännande nystanet som skapade ett visst ha-begär. Jag brukar vara lite skeptisk till den där typen av garner, mest för att det är så svårt att göra nåt vettigt av dem. Men.... De blir ju väldigt fina nystan om inte annat.
Och hur stora ÄR ett par fötter till en 4-månaders baby, egentligen? Pyttesmå, ja, men HUR pyttesmå?

Och ikväll ska jag iväg till Stick- och virkjuntan igen. Det var länge sen sist och det ska bli urmysigt. Mycket socialstickning blir det...

1 kommentar:

  1. Bebissockorna som jag har stickat mäter från hälen till stortån ca 10 cm. Då räcker de nog några månader och är ganska stora i början.

    SvaraRadera