måndag 20 augusti 2012

Shorts till en prima ballerina (och kaka!)

Shorts är kanske inte vad man i första hand tänker att en ballerina behöver, men tydligen blir de lätt kalla mellan träningarna speciellt då i lederna som är ganska ömtåliga. En väns dotter är en väldigt duktig dansare och för lääääängeeee sen blev jag ombedd att sticka två par shorts till henne. Det ena paret är sedan länge avklarat och ivägskickat, men det andra har blivit liggande. Kanske mest för att jag inte blev så nöjd med det första.
Men i mitt quest att röja upp i UFO- menageriet som är min stickkorg ( och skäms- låda) så tog jag mig modigt an även de här till sist och nu är de faktiskt klara. Och jag är väl rätt nöjd med dem till sist.

Jag använde ett grundmönster ur knit.1, no spring/summer 2009, modell "knitted drawstring shorts". Dock har jag modifierat dem en del, gjort en annorlunda ribbstickning, lagt till flätorna och gjort benen lite längre.

Garnet är Novitas Helen, ett aqrylgarn. Inte något jag normal skulle välja, men dessa shorts ska kunna slängas in i maskinen i princip varje dag så jag förstår att de var skeptiska till ull.
Om någon får tidningen Buffé från Ica så var det i senaste numret med en rätt skum kaka med bland annat potatis, kikärter och mandelmjöl i receptet. Men inga mjölkprodukter, och inget mjöl. Jag och min granne blev nyfikna och slängde ihop den för att testa. Slängde ihop är väl iofs en grov överdrift, den var ganska omständig, inte svår alls, bara väldigt många moment (mandelmjöl har man ju kanske inte till exempel liggandes bara sådär). Det var gott. Riktigt gott. Smakade väldigt mycket som ostkaka, vilket är lite skumt eftersom de inte alls har samma ingredienser.
Vi satt på hennes balkong med varsin GT, kaka och jagade getingar med en tidning. Det var en fin dag.

3 kommentarer:

 1. Those shorts are lovely. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! :) I don't know how much you can read from this text since you write the comment in English, but the pattern comes from a magazine, knit.1, no spring/summer 2009, modell "knitted drawstring shorts.
   So if you get hold of a copy of that and wants to make a pair of your own...
   Maybe I should start writing the text in English as well, I've seen some bloggers who writes in both... I have been thinking about that before, have to rethink that then. Any thoughts on that, anyone?

   Radera
  2. I understand almost all also in Swedish. I just don't dare to write or talk it. :)
   So one of the reasons why I'm reading your blog is to maintain my skills in Swedish.

   Radera