torsdag 30 augusti 2012

Alpaca är så konstigt

När man stickar spets med det så tror man aldrig att det blir fint, att man kan få det att lägga sig snyggt med tanke på hur det bubblar sig och vill forma sig åt alla håll. Skumt med tanke på att det är en fiber som det är så mycket fall i.
Jag vet inte hur många gånger jag har försökt förklara för folk exakt vad som menas med "fall" när det gäller tyger, kläder och garner, det är ju ett ganska konkret begrepp men vissa verkar ha så svårt att förstå. Eller så sitter det i händerna och om man inte håller på med textil så mycket så är det kanske inte lika självklart, jag vet inte...
En mössa blir det också. Till en vän som fick en för många år sen och som sen tappade bort den och sörjde detta och nu vill ha en ny.
Och så fick jag en julklappsönskan i form av ett par virkade tofflor som ser ut som ett par tankvagnar. Det vore ju sjukt kul, men det blir knepigt. Har inte lyckats hitta nåt mönster, bara en bild på nån annan som har gjort ett par sjukt snygga... Vi får väl se. Och det var ju det där med tid.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar