lördag 23 juni 2012

The trick is to keep breathing...

Lungorna såg inte mycket ut för världen innan jag stickade det vita luftröret som förband dem och satte ihop dem med. Då blev de himla tjusiga om jag får säga det själv!
Här tänker jag också att man har mer av en valmöjlighet i färgvalet- var det en frisk person som aldrig har rökt en cigarett i hela sitt liv och aldrig kommit i närheten av en dammpartikel med rosiga och rosa lungor, eller är det en "3 paket om dagen- 40 år senare"? Valet av moralisk pekpinne är din, bara din!

Du behöver:
Stickor nr 4, 5 st
Lungfärgat garn ( Jag har använt Shachenmayr Nomottos Bambino Bommull och Svarta Fårets Jubileumsgarn, samt vita garnrester till röret)
Vadd 

Gör såhär:
 Lungorna- Lägg upp 8 m med lungfärgat garn.
Flytta över på 4 stickor och bind ihop till en cirkel, sticka runt slätstickning 2v. Dela maskorna på två och sätt markeringar i delningarna.
Öka 1 m i vardera delningen nästa v. Dessa blir nu mittmaskorna.
Nästa varv öka 1m på varje sida om mittmaskorna på varje sida.
På ena sidan- Yttersidan av lungan, öka varje varv i m på varje sida om mittmaskan. * 5
Efter det på samma sida öka på samma sätt vartannat varv * 8
Sticka utan ökningar * 18v
Börja minska på innersidan. Minska av 1 m på varje sida om mittmaskan varje varv tills det återstår 8m. Glöm inte att fylla lungan med vadd eftersom. Sy ihop.

Gör en lunga till.

Andningsröret- Lägg upp 12m med vitt garn och sticka runt som en tub. Sticka ca 7 cm, eller så långt du tycker. Lägg över hälften av maskorna på en sticka.  Gör 1 ny maska mitt över hålet i röret och sticka ihop den med den ena hälften av maskorna till en "ny" tub. När den är ca 2-3 cm- maska av. Gör likadant på andra sidan, förutom att du plockar upp maskan i mitten från det andra röret så att hålet täppt igen. Sy fast små-rören på insidorna på lungorna.

Man kan ha dem som fluga också.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar