tisdag 19 juni 2012

The Heart of Stan

Det här var lite tricky... Jag har i efterhand fått reda på att det var lite i minsta laget, om man inte tänker sig att det är utan det som kallas hjärtsäcken ( se Wikipedia). Tar man bort den är det tydligen mer storleksmässigt korrekt för en man på ca 1,70 m, vilket Stan är modellerad efter. Men som jag har sagt tidigare, vi ser alla olika ut- även innuti.

Du behöver:
Strumpstickor nr 4, 5 st
Garn rött ( Jag har använt Drops Paris)
Garn ljusrött och blått ( går åt små mängder, ta nåt restgarn du har hemma)
Vadd

Gör såhär:
Hjärtat- ( Slätstickning genom hela)
Lägg upp 8 m
Sticka 1 v slätst, bind ihop till en ring på flera stickor.
I nästa varv, plocka upp varannan m så att du får 16 m tot.
Sticka 2 v
Sätt ut 4 markörer med jämna mellanrum.
Plocka upp 1m i början av varje markör vartannat varv * 9
Sticka 4 v.
Plocka upp 1m i början av varje markör varje varv * 1
Sticka 6v.
Sticka ihop de 2 sista m på varje sticka. Gör det varje varv tills du har 8m kvar totalt.
Innan du har sytt igen, se till att fylla hjärtat, sy sedan igen hålen och fäst trådarna.

Liten blå ven- ( rundstickad slätt)
Med blått garn, plocka upp 8 m lite bakpå mitten ( se foto, eller om du hittar nån skiss på hur ett hjärta ser ut, förslagsvis Wikipedia). Sticka runt, runt ca 4 cm. Maska av. Om venen inte vill stå kan man peta ner lite vadd i botten, men sy inte igen toppen.

Stor röd artär- ( rundstickad slätt)
Med ljusrött garn, plocka upp 13 m framför den lilla blå venen och sticka runt ca 8 cm. Maska av. Peta i lite vadd om du vill. Sy av den på mitten så att den böjer sig åt sidan. Ovanpå böjen, plocka upp 4 m och sticka ca 2-3 cm. Maska av. Gör två sådana små ovanpå böjen till.

Stor blå venen- ( rundstickad slätt. Ja, den också.)
Med blått garn, plocka upp 10 m  några cm framför den röda artären. Sticka runt ca 2 cm. Lyft över hälften av m till en sticka. Koncentrera dig nu på de andra maskorna. Lägg upp lika många maskor i mitten av venen och sticka runt med dem och de andra maskorna ca två cm. Maska av. Ta de kvarvarande maskorna, men istället för att göra helt nya maskor i mitten av det gammla röret, plocka nya stickor från kanten på röret du nyss stickade. Det ska alltså se ut som ett Y när du är klar. Men det blir inget läxförhör och ingen dör om det inte blir exakt som jag har gjort, så gör det som funkar för dig.

1 kommentar:

  1. Shit så cool! Stan kommer bli superfin med ett hjärta. =)

    SvaraRadera