måndag 28 maj 2012

Flugor och pingviner


Det är sol nu och jag har hört att man ska vara ute i den.
Eller inte "nu" nu, för idag är det molnigt och svalt för första gången på evigheter, men de tidigare evigheterna har varit väldigt varma och soliga.
Och det där "man". Det är väl valbart, men det är väl bra att vara ute lite lagom sådär, jag brukar ju vara ute en massa lite senare när festival-säsongen startar och då är det ju trevligt om man inte bränner ihjäl sig. Plus att det är ganska skönt att se solen och känna värmen efter våran långa vintertid.

Men vad gör man därute? Läsa kan man göra, men ibland är man för rastlös för det, eller vill inte. Sticka kan bli för varmt ibland, och dra ut symaskinen kanske funkar om man har en stor maffig altan (framtiden, FRAMTIDEN!) men inte just nu. I går var jag sugen på att sy små lappar med fåniga saker i korsstygn så det gjorde jag.
Vad som ska bli av lapparna får framtiden visa, men det blev tre mintgröna pingviner på en ljust rutig botten, två rosa fåglar på en bolsterväv och en vit fluga på en blommig botten. Tanken är att det ska bli en hel remsa med vita flugor.
Inspirationen kommer från Korstygnsbolagets böcker (svåra cravings här...) med gamla mönster, men de här mönsterna kommer lite här och där ifrån. 


2 kommentarer: