onsdag 15 maj 2013

Vad jag INTE vill sticka


Idag i den omtalade FB-gruppen "Online Stickcafé" var det nån som ställde den väldigt intressanta frågan "Vad skulle du ALDRIG sticka/virka?".

Det har jag gått och funderat på ett par timmar och måste få skriva av mig lite om.
Mmmm, fin slätstickningsbaksida...

Först en liten disclaimer: Det här är vad JAG aldrig skulle sticka, det fantastiska med alla mönster som finns där ute är att ala kan göra vad de vill. Vi lever inte i en totalitär diktatur där alla måste göra likadant, så bara för att jag inte skulle vilja göra något så ser jag inte ner/snett på någon som vill göra just det. Så alla fortsätter vara vänner, ok?
Och sen det där med aldrig... Aldrig är en väldigt lång tid. Aldrig är ett väldigt abstrakt begrepp som jag älskar att slänga mig med hit och dit. Historiskt sett är jag väldigt bra på att göra som jag har sagt att jag aldrig skulle göra...
Sen skulle jag nog kunna göra de här sakerna åt någon annan om denne någon ber mig superjättesnällt (och betalar bra) och jag är lättlurad den dagen.

Men för att ta tre saker, inte i någon speciell ordning:

# Såna där grejer folk virkar och har på fötterna. Typ såna här . Det finns såklart såna jag mer eller mindre skulle kunna tänka mig att göra, jag känner bara en enorm skepsis inför hela konceptet. Jag är nog inte en "virkad-grej-på-foten-brud", men den som lever får se.

# Penisfodral. Nej. Kommer aldrig att hända. Jag förstår inte varför det här är så underhållande för vissa, men vi är alla olika och min humor är ju inte alltid uppskattad i alla salonger. Jag har gått på utbildningar (i plural) där folk har fått för sig att tillverka penisfodral. Det känns som textilens motsvarighet till nån sån där evolutionär grej som uppstår på olika platser oberoende av varandra...

# Såna här Vad det nu heter på svenska . Mugghållare? Muggvärmare? Fast de är väl till för att man inte ska bränna sig? De finns i jättefina mönster, jag bränner mig hela tiden de gånger jag köper take away te/kaffe och de är säkert ett enkelt sätt att bli av med en snutt snyggt garn som det inte går att göra så mycket annat av. Men jag vägrar. Det känns som en (i mitt liv) så onödig pryl, nästan att jag skulle känna mig tvungen att köpa mer take away för att den skulle ha ett existensberättigande....

Det här var ju jätteroligt! Sånt här borde jag fundera oftare. Vi får väl se hur länge det håller. Om ett år står jag väl där med virkade saker på fötterna (och händerna!), ett penisfodral och en take away-latte i handen som inte bränns på grund av den Faire Isle-mönstrade hållaren...6 kommentarer:

 1. Yay dig! =D Det är verkligen roligt när man ser något med ett syfte som knappt kvalificerar sig till existensberättigande som är så fint att man liksom blir glad för den personen och dess hantverk och sen är man klar =) Bara så - glad och vän. Blev de ovänner på stickcaféet?

  SvaraRadera
 2. Haha, nej, de verkar ha klarat sig med viss diplomati och övertydlighet om att man får tycka olika. Jag måste erkänna att jag har ett hat-kärleksförhållande till Online Stickcafé, jag tycker initiativet är strålande men har lite svårt för en hel del av klientelet och innehållet. Typ som livet och folk är för det mesta egentligen. Men ibland dyker det upp något riktigt intressant, och jag gillar att ha lite koll på trender.

  SvaraRadera
 3. Phuh, tur det annars lär de väl börja kasta tangenterna på varandra snart! =S Får väl kolla in där nåt mer o se om jag kan spana in lite trender men ja, tyvärr har jag haft samma känsla som du varje gång jag kikat in. Det och upprepningar av sånt som redan dykt upp härovar - ah, glödlampa! - det kanske var en trend jag såg? =D

  SvaraRadera
 4. Haha, ja, det var det nog. Jag gick ur Mönsterarkivet precis av den anledningen, det blev för mycket med två såna grupper. Men jag har hållt mig kvar i en ändå. Som sagt- rätt vad det är så dyker man på ett riktigt bra tips. :)

  SvaraRadera
 5. Haha! Jag instämmer i dina aldrigprojekt. Palla sticka en såndär muggrej.
  /Åsa

  SvaraRadera
 6. Nej, eller hur? Dessutom så går det oftast att dra på en torgvante om det verkligen är kris... :P

  SvaraRadera